İçeriğe geç

Fırça ile Sırlama Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Sırlama, seramik uygulamaları konusunda en çok dikkat çeken detaylardan bir tanesi olurken sabır ve beceri gerektiren hususlardan bir tanesidir. Bu nedenle de fırça ile sırlama yaparken titiz bir şekilde hareket etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Fırça ile sıralama, ürün türüne ve büyüklüğüne bağlı olarak gerçekleştirilebilecek olan çok özel bir tekniktir. Bu nedenle de fırça kullanarak gerçekleştirilecek olan sırlama işleminde süreci doğru bir şekilde değerlendirmek gerektiğini unutmamanız gerekir.

Fırça ile Sırlama

Fırça kullanılarak gerçekleştirilen sırlama işleminde çok zaman alan bir uygulama gerçekleştirildiği unutulmamalıdır. Üstelik pürüzsüz bir kaplama elde etmek için de dikkat ön planda olmalıdır. Daldırma uygulaması tercih edilerek sırlama işlemi yapılamayan seramikler için fırça kullanılarak sırlama işlemleri tamamlanmaktadır. Sırlama yapılırken toplamda 3-4 kat işlem gerçekleştirilmektedir. Ancak her kat sürüldükten sonra kurumanın beklenmesi gerektiğini ifade etmek gerekir.

Fırça kullanılarak gerçekleştirilecek sırlama işlemi için sır seçiminin de çok titiz bir şekilde yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Sır seçiminin yanı sıra fırçayla uygulama esnasında iz oluşumunu önlemek adına da titiz bir çalışma yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde görüntü tatmin edici bir seviyede olmayacaktır. Fırça izini önlemek için sıra batırma işlemi öncesinde fırçayı suya batırıp nemini alın. Sonrasında sırla kaplama işlemlerinden faydalanın.

Sırlama sırasında ilk uygulama yapılırken parlak ve ıslak bir görünüm ortaya çıkar. Ancak sır kurudukça daha mat bir renk ortaya çıkması mümkün olacaktır. Fırçayla sırlama yaparken aceleci davranmamanız gerektiğini bilmelisiniz. Çünkü bu işlemi aceleye getirmek uygulamanın başarısız olmasına neden olacaktır.

Sır Fırçası Kullanımı

Sırlama yapıldıktan hemen sonra kuruma işlemini beklemek bir nebze can sıkıcı olabilir. Bu nedenle de sırrın kurumasını beklerken ara sıra kontrollerde bulunabilirsiniz. Sır soğuksa ve ıslaksa kuruma işlemi henüz gerçekleşmemiş demektir. Kuruma işleminin yanı sıra uygulamaları gerçekleştirirken her katta ters yönde sırlama yapmaya özen göstermelisiniz. Bu sayede sırlamanın görsel olarak daha başarılı bir seviyede olması mümkün olur. Fırça izlerinden kurtulmak ve daha kaliteli bir sırlama yapmanın anahtarı bu olacaktır!