İçeriğe geç

Seramik Malzemesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim? Seramik Malzemesi Nerelerde Satılır?

Günümüzde seramik yapmak birçok insanın ilgisini çekmektedir. Son derece zevkli olan seramik yapımı ile eşsiz bir deneyim elde edebilir ve bu yeni hobiniz ile eşsiz dakikalar geçirebilirsiniz. Peki, seramik malzemesi dendiğinde ne anlamalıyız? Bu malzemeleri alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Seramik Malzemeleri Nelerdir?

İhtiyacınız olan seramik malzemeler ve bu malzemeleri alırken dikkat etmeniz gerekenler aşağıdaki gibidir.

Seramik Çamuru

İster atölyede isterseniz de evinizde seramik bir ürün hazırlayın en temel malzeme şüphesiz ki seramik hamurudur. Seramik hamuru 950 derece düşük ısıda hazırlananlar ve 1200 derece yüksek derece hazırlananlar olarak iki şekildedir. Bu nedenle söz konusu ürünü alırken pişme derecelerine dikkat etmelisiniz. Ayrıca seramik hamurları farklı doku ve renklere de sahiptir. Kendi ihtiyaçlarınıza göre en uygun olanı tercih etmelisiniz.

Çeşitli El Aletleri

Fırça: Seramik parçaları boyamak ve sırlamak için kaliteli bir fırça tercih etmelisiniz.

Kesme Teli: Orta keskinlikte bu kesme teli ile hamurunuzu kolayca kesebilirsiniz.

Rende: Ürününüzü rendeleyecekseniz bir seramik rendesi edinmelisiniz.

Ebeşuar: Ürünlerinize form vermek için gereken alettir.

Sistre: Hamurunuzu pürüzsüz bir hale getirmek için kullanılır.

Zımpara : Sertleşen ve kuruyan çamurun pürüzlü yüzeylerinin ortadan kalkması için tercih edilir.

Sır ve Boya

Ürününüzü renklendirmek için sırları ve boyaları seçmelisiniz. Su geçirmez bir seramik elde etmek ya da camsı bir görünüm için de bu ürünlere ihtiyaç duyulmaktadır. Kendi ihtiyaçlarınıza uygun sır ve boyaları tercih etmelisiniz. Farklı renklerde ve özelliklerde bir çok sır ve boya çeşidi bulunmaktadır.

Yukarıda bahsedilen detayları göz önünde bulundurarak kendi seramik ürününüzü hazırlayabilir ve el emeği bir ürüne sahip olabilirsiniz.

Seramik Malzemesi Nereden Alınır?

Bu ürünleri temin etmek için seramik malzemesi, hobi malzemesi satan yerlere bakmalısınız. Farklı özelliklerdeki ürünleri satışa sunan bu firmaların ürünlerini detaylı bir şekilde incelemenizde fayda vardır. Aksi takdirde kaliteli ürünlere sahip olmakta zorlanabilirsiniz. Seramik malzemeleri müşterilerine en iyi şekilde ulaştıran web siteleri aracılığı ile seçiminizi yapabilirsiniz.

Sizin için derlediğimiz Yeni Başlayanlar İçin Seramik Malzemeleri Listesi isimli alışveriş listesine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.