İçeriğe geç

Plaka Koruyucu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Plaka koruyucu, seramik ile ilgilenen hemen herkesin mutlaka tercih etmesi gereken seçeneklerden bir tanesidir. Seramik pişirme esnasında kullanılan fırınlama için tercih edilen çok önemli bir seçenek olan plaka koruyucular için siz de titiz bir tercihte bulunmak istemez misiniz?  O halde plaka koruyucular ile sizi bekleyen çok özel bir deneyimden yararlanmayı tercih edebileceksiniz.

Plaka Koruyucu Kullanımı

Seramik plakalar için koruyucu bir çözüm olan plaka koruyucu malzeme toz halde satılan ve suyla karıştırılarak kullanılan ürünlerdir. Verimli bir çözüm sunması kadar seramik ile ilgilenen hemen herkesin ihtiyaçlarına cevap vermesi açısından da plaka koruyucuları tercih edebileceksiniz. İşte kusursuz bir plaka koruyucu kullanımı için sizi bekleyen en ideal çözümler!

  • Toz halde satışı gerçekleştirilen plaka koruyucuyu 1 kg plaka koruyucuya 650 ml su olacak şekilde bir kapta karıştırın,
  • Karıştırma işlemini iyice gerçekleştirdikten sonra bir fırça yardımıyla koruyucuyu uygulama işlemini gerçekleştirin,
  • Plaka koruyucuyu 2 kat şeklinde uygulayarak kusursuz bir çözüme ulaşın,
  • Katları uygularken ikinci katı ilk katın tersi istikamette sürmeye dikkat edin,
  • Plakalarınızı koruyucu sürme işleminden sonra 5-6 pişirim sonra kullanabileceksiniz.

Plaka koruyucu uyguladığınız plakalarınızın 5-6 pişirim sonrasında tekrar bu uygulamayla korunması gerektiğini bilmelisiniz. Bu durumda yapmanız gereken 5-6 pişirim sonrasında kazıma ve tekrar koruyucu uygulama işlemidir. Aksi takdirde koruyucunun ihtiyaçlarınıza cevap vermesi pek mümkün olmayacaktır.

Plaka Koruyucu Tercih Etmezseniz Ne Olur?

Seramik fırınınızın daha kullanışlı ve uzun ömürlü bir çözüm sunması açısından en önemli detay plaka koruyucu tercihini yapmaktır. Plaka koruyucu uygulama sayesinde fırın plakalarının zarar görmesinin önüne geçebilirsiniz. Seramik ile ilgilenen ve bu işi hobi olarak yapan pek çok kimse bu detayı dikkate almaz. Bu da plakaların zarar görmesi noktasında ciddi sorunlara neden olmaktadır. Siz de plaka koruma sürecini titiz bir şekilde gerçekleştirmek mi istiyorsunuz? O halde size en uygun seçenekleri değerlendirmelisiniz. Seramik Kursu olarak size en önemli bilgileri sunarken ip uçlarıyla kaliteli bir deneyimin de kapılarını aralıyoruz. O halde bizi takip ederek daha önemli bilgilere ulaşabileceğinizi unutmayın!