İçeriğe geç

Seramik Fırını Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim? Kaç Çeşit Seramik Fırını Var?

Seramik fırını alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktaları göz önünde bulundurarak ihtiyaçlarınızın en verimli şekilde karşılayabilirsiniz. Bu noktada seramik fırını çeşitleri arasından seçim yaparken dikkat etmeniz gereken hususlardan aşağıdaki gibi bahsedebiliriz.

Maksimum Sıcaklık

Bir fırının maksimum sıcaklığı, kullanılacak olan malzemeye göre değişkenlik göstermektedir. Aşağıdaki malzeme türleri azalan sırayla aşağıdaki sıcaklık aralıklarını gerektirir:

  • Porselen (En yüksek sıcaklık seviyelerini gerektirir)
  • Stoneware
  • Çanak Çömlek
  • Düşük Ateş Seramikleri

Fırının Boyutu ve Hacmi

Satın alacağınız fırının boyutu, oluşturmayı düşündüğünüz parçaların boyutuna bağlı olarak tercih edilmelidir. Bu noktada kesinlikle ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Bunun yanı sıra fırının hacmi de son derece önemli bir detaydır. İhtiyaçlarınız doğrultusunda hacme sahip olan bir seramik fırını tercih etmelisiniz.

Küçük veya büyük bir fırın arasında seçim yaparken, yine çömlekçinin amacına bağlı olarak her fırının kendine özgü yararları ve dezavantajları olduğundan aşağıdaki faktörler göz önünde bulundurulmalıdır.

Adından da anlaşılacağı gibi, küçük bir fırın daha küçük parçalar için, büyük bir fırın ise daha büyük parçalar için en iyisidir. Ancak, bu fırınları farklı kılan bariz özelliklerin yanı sıra, alıcıların fırın boyutları arasında ayrım yapmasına yardımcı olan ek değişkenler de vardır.

Hangi büyüklükte fırın alacağınızı seçerken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer faktör de fırının yerleştirileceği alandır. Fırının nefes alma odası için her iki tarafında en az iki ayağa ihtiyacı olacaktır. Bu nedenle uygun şekilde havalandırılamayan bir ürün satın almayın.

Sıcaklık Kontrol & Programlama Cihazı Seçimi

Sıcaklık kontrolü ve programlama fırının en önemli özellikleri arasında yer almaktadır. Kullanımının kolay olması ve gerekli ısı ağrısının programlama için uygun olması gerekmektedir. Aksi takdirde söz konusu ürünlerden gerekli olan verimin alınması pek mümkün değildir.

Voltaj düşüklüğü gibi durumların meydana gelmesi ısı kontrol cihazının fırın içi sıcaklığının takip edilebilmesi gibi durumlar da son derece önemlidir. Bunun yanı sıra hata izleme hafızası ve yüksek ısınmalardan korunmaya karşı da son derece dikkatli bir şekilde seramik fırını seçimi yapılması gerekmektedir.

Siz de kendiniz için en uygun seramik fırını tercih ederek seramik ürünleri en iyi şekilde hazırlayabilirsiniz.