İçeriğe geç

İkinci El Seramik Fırını Alınır Mı? Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

ikinci-el-seramik-firini-alinirmi

Seramik üretim işine başlamak isteyen çoğu insan, seramik fırını fiyatlarının yüksekliğinden şikayet eder. İkinci el seramik fırını almak bu noktada maliyetlerinizi düşürebilir. Ancak ikinci el seramik fırını alırken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunuyor.

İkinci El Seramik Fırını Alınır Mı?

Fırınlar bir seramik atölyesi için en önemli ekipmandır. Ancak çoğunlukla yüksek fiyatlarda satışa sunulurlar. Bu yüzden ikinci el seramik fırını fikri bir adım öne çıkar. Kullanılmış seramik fırını almanız, maliyetleri düşürmenize izin verir. Fırının kaç yaşında olduğu, toplam aktif çalışma süresi, elemanların ve rölelerin yaşı, daha önce fırında neler pişirildiği, en son ne zaman kullanıldığı gibi birçok farklı sorunun cevabını bilirseniz; doğru bir seçim yapmış olursunuz. Ayrıca garantili seramik fırını satın almak da iyi bir alışveriş deneyimi elde etmenizi sağlayacaktır.

İkinci el bir seramik fırını satın almadan önce mutlaka cihazı yerinde görün. Cihazın açıldığından emin olmak için fişi prize takıp deneyin. Dış cephesini inceleyin. İç bölümün nasıl göründüğüne göz atın. İzole tuğlalarda çatlak olmaması ve rezistans tellerinde sorun bulunmaması çok önemlidir. Bütün bu incelemeler, fırının onarıma ihtiyacı olup olmadığını anlamanıza ve ekipmanın yüksek performans sağlayıp sağlamadığını fark etmenize yardımcı olacaktır. Bu tür ürünlerde sıklıkla tercih edilen markalara yönelmeniz de önemlidir. İkinci el Nabertherm ve ikinci el Rohde gibi ürünler en popüler olanlar arasındadır.

Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İkinci El Seramik Fırını
İkinci el seramik fırını alırken fırının iç aksamının sağlam olması çok önemlidir. İzole tuğlaları çatlak ve / veya rezistans telleri kopuk olan fırınları tercih etmemelisiniz.

İkinci el seramik fırınları satın alırken çeşitli detayları göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Bunlar:

  • Isıtma elemanlarının durumu: Seramik fırını ısıtma elemanları iyi durumda ise fırından yüksek verimlilik elde edebilirsiniz. Fakat öğelerde hasar var ise, ek bir masraf yapmanız gerekebilir.
  • Kurşun sır pişirimi: İkinci el seramik fırını satın alırken, fırında daha önce kurşunlu sırların pişirilip pişirilmediğini muhakkak sorun. Eğer ki, fırında kurşunlu sırlar içeren ürünler pişirilmiş ise fırının kirlenmiş olma ihtimali çok yüksek.
  • Kontrolör tipi: Kullanılan ve yaşı büyük olan fırınların çok basit kontrolör sistemine sahip olma ihtimali yüksektir. Bilgisayar destekli ve elektronik denetleyicili ürünler satın almanız, işlerinizi daha da kolay hale getirecektir.
  • Eksik parça: Seramik fırınında eksik parça olup olmadığına mutlaka bakmalısınız.

Tüm bu detaylara dikkat ettiğinizde, ikinci el seramik fırını almak daha ekonomik olacaktır. Tasarruf ettiğiniz tutarla da farklı ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.